Pouk na daljavo kot izziv

Kot razredničarko enega izmed oddelkov devetih razredov me je zanimalo, kaj moji »B-jevci« menijo o pouku na daljavo. Njihova prva sporočila so bila tako redkobesedna in nezanimiva, da sem se odločila z njimi igrati »izziv«. Sama sem za začetek pozvala Alekseja, naj nam napiše, kako se ima, kaj pogreša, kaj je »super«, kot so mi najprej vsi suhoparno sporočali. Nestrpno sem čakala, ali bo Aleksej »prijel za vabo« in čez čas ugotovila, da mi je uspelo. Aleksej je nato izzval Andreja in komunikacija je stekla. Z velikim zanimanjem sem prebirala sporočila učencev in ker niso nasprotovali njihovi objavi, sem se odločila, da jih delim tudi z vami. In kaj so devetošolci povedali?

Aleksej:

Moji dnevi šole na daljavo potekajo počasi, ker se ne dogaja veliko več kot sama šola. Pogrešam “normalno” šolo, ker se na daljavo ne morem družiti s prijatelji, pogrešam tudi vas, učiteljica Mojca. Sicer pa je super, ker imam veliko časa za spanje.
Izzivam ANDREJA.

Andrej:

Tudi jaz kot Aleksej uživam v daljših urah sanj in ležanja, čeprav to ni ravno tisto, kar bi počel v vsakdanjem življenju. Seveda največji zlom zaradi tegale pritlikavega virusa je pomanjkanje igranja košarke. Šola na daljavo je nova izkušnja, ampak raje vstajam ob 7. uri ter z malo volje korakam v šolo.
Izzivam LEO.

Lea:

Živijo, strinjam se z Andrejem in Aleksejem. Tudi jaz uživam v malo daljšem spancu. Tukaj na vasi je zelo mirno in nikogar ne vidim. Prav zanima me, kako izgleda zdaj Sežana, ko moramo vsi biti doma. Pravijo, da ni žive duše zunaj in ko greš v trgovino, da je grozno. Tudi jaz pogrešam navadno šolo. Tukaj doma se nič kaj dosti ne dogaja. Komaj čakam, da bo ta virus minil in da se spet vidimo.
Izziv podam PIERU.

Pier:

Živijo, tudi jaz se strinjam z ostalimi in pogrešam normalno šolo. Res je, da nam ni treba tako zgodaj vstati, ampak imamo še vedno veliko dela za šolo in domačih opravil. Upam, da bo vsega skupaj kmalu konec.
Izziv predajam Matiji.

Matija:

Pozdravljeni vsi! Kot vsi, pogrešam tudi jaz šolo, druženje, košarko, igrišče …  Pouk  na daljavo mi ni prav zelo všeč, saj se še vedno moram zbuditi pred osmo. In MORAM se držati šolskega urnika. Pogrešam tudi pogovor in razlage učiteljic … Ampak vsaka stvar ima tudi svoje prednosti. Imam en prostor za vse predmete😂😂😂 in copat mi ni treba nosit.
Drugače pa pozdrav vsem in upam, da se čim prej vidimo, malo me stisne pri srcu ker so to verjetno naši zadnji meseci skupaj.
JURIJ! NA VRSTI SI😂.

Jure:

Pozdravljeni vsi! Tudi jaz pogrešam šolo in sošolce in upam, da se karantena čim prej konča, da se vidimo.
Ajde,Vita😂

Vita:

Živijo, tudi meni je dolgčas cel dan biti doma in vse vas pogrešam. Pri nekaterih predmetih vseeno pogrešam razlago učitelja.
Všeč pa mi je, da lahko spim do kadar hočem in vse naredim, kadar hočem.
Upam, do bo vse čimprej mimo in da kmalu pridemo vsi zdravi nazaj v “normalno” šolo.
Izzivam EVO.

Eva:

Živijo, tudi jaz pogrešam šolo in prijatelje. Prav nič mi ni všeč, da moram biti cel dan doma in se ne morem družiti zunaj.
Všeč pa mi je, da lahko delam šolo kar v postelji na toplem.
Upam pa, da se to čimprej konča in da se kmalu vidimo.
Izzivam Marušo.

Maruša:

Dobro jutro!
Tudi jaz pogrešam šolo, prijatelje in razlago učiteljev. Všeč pa mi je, da lahko spim dolgo časa in da ni testov in spraševanj.
Upam, da se bomo spet kmalu videli.
Izzivam KATARINO.

Katarina:

Živijo,
jaz tudi zelo pogrešamo prijatelje in sošolce pa tudi šolo. Všeč pa mi je, da lahko zjutraj dlje spim in za šolo lahko delam v pižami. Zelo mi je v redu tudi to, da živim na vasi in lahko grem ven, ker vas ni zelo številčna se lahko mirno sprehajam v naravi.
Zelo vas vse pogrešam in komaj čakam, da vas spet vidim.
Izzivam VALENTINO.

Valentina:

Pozdravljeni!
Kot sem prebrala, veliko sošolcem pouk na daljavo ni najljubši, meni pa je po pravici taka šola skoraj bolj všeč. Lahko se zbudim kadarkoli hočem, zame osebno nove snovi ni preveč, tako da delo za šolo brez problema opravljam sproti, vse poteka umirjeno in brez stresa. Vseeno tudi jaz že malo pogrešam sošolce, čeprav se slišimo po telefonu, pri nekaterih predmetih pa dodatna razlaga učitelja tudi ne bi bila odveč. Ker živim na vasi, imam več možnosti za gibanje na zraku, tako da se večkrat odpravim na sprehod.
Upam, da ste vsi zdravi in da se kmalu vidimo.
Izziv predajam ŽIVI.

Živa:

Pozdravljeni,
šolanje na daljavo ima po mojem mnenju dobre in slabe plati. Všeč mi je, ker si lahko sama organiziram čas za šolo, slabo pa je, ker za razumevanje snovi potrebujem več časa, manjka mi ustna razlaga.
Prav tako kot Valentina upam, da ste vsi zdravi in da se kmalu vidimo.
Izziv predajam NEJCU

Nejc:

Hvala Ziva za predajanje olimpijskega ognja name…MALO ME JE ZASKRBELO DA ME NOBEN NE MARA, KER NISEM BIL IZBRAN.😝 Ne, ne, sej vem, da me nimate radi… Torej, kaj počnem te prazne dni? Jem, spim, še več jem, gledam skoz okno in opazujem našo čudovito kraško naravo, pri tem pa štejem avtomobile na parkirišču… Če povem iskreno, se mi tole šolanje na daljavo ne zdi tako slaba ideja, saj smo zelo vestni😜 in vsi naredimo vse, kar nam vi, učitelji, naročite😜 in ste lahko ponosni na nas😜. Malo tudi grem ven v naravo, enkrat s kolesom, drugič grem teč, saj se kot Andrej sam pripravljam na težko pričakovano naslednjo sezono. Pogrešam pa tudi vas, učitelje, predvsem pa pogrešam naše ljube čistilke, ki so itak najbolj popularne na šoli. Ker mi je zmanjkalo besed, kar se mi redko zgodi, vedite, da vas imam vse zelo rad in vas zelo pogrešam, tudi vas učiteljica, ker ste me followali na Instagramu.
Izziv predajam na ELO, ker sem ji šel na živce … in vedi, da ti bom šel na živce še naprej.
Se ne vidimo, ampak slišimo kmalu.

Ela:

Pozdravljeni,
Najprej, hvala Nejc, da si me izbral in nekako komaj čakam, da vidim, kaj si boš še izmislil 😉.
Torej… meni je pouk doma prav všeč, čeprav včasih pogrešam razlago učitelja. Všeč mi je, da lahko pišem snov in delam naloge, kadar želim in mi ni treba vstajati zgodaj in paničariti, kaj bom danes oblekla😆. Zdi se mi tudi, da ker delam snov sama, sem veliko bolj skoncentrirana in nekatero snov tudi malo bolj razumem kot v šoli saj nimam nikogar, ki bi me zmotil 😋. Sem tudi bolj motivirana in odločna, da naredim vse, kar je bilo dano za ta dan, saj bi se rada učiteljem pokazala v dobri luči. Seveda pa šolo tudi pogrešam zaradi druženja s prijatelji in zaradi naših pogovorov z učitelji/cami 😂. Karantena je po eni strani prav zabavna, saj se z družino veliko bolj družimo in skupaj smejimo . Po drugi strani pa ne, saj se seveda ne moremo družiti s prijatelji in smo cele dneve zaprti v hiši.
Oprosti, Brina, vem, da si mi rekla, da upaš, da te ne bo noben izbral, vendar si bila prva oseba, ki mi je prišla na misel, ko sem razmišljala komu podati ta ”olimpijski ogenj”, kot ga je Nejc imenoval.

Brina:

Pozdravljeni vsi tudi v mojem imenu!
Ko sem brala vse te zapise, ki so jih drugi napisali, res več ne vem, kaj bi še dodala😅. Meni je tak način dela zanimiv in seveda drugačen, kot smo ga bili navajeni. Imam občutek, da lahko tako dokažemo, da smo lahko tudi mi samostojni in odgovorni. Super je, ker mi ni treba tako zgodaj vstati in imeti ves čas v glavi paniko, da bom zamudila pouk😅. Pri delu se lahko tudi sama bolj skoncentriram, saj me nobeden ne moti s klepetanjem in podobnim. Tako kot je že Ela povedala, tudi jaz pogrešam šolo zaradi našega druženja in pogovori z učitelji/cami 😂. Tudi meni se zdi, da je karantena kar zabavna, saj se s svojo družino veliko več pogovarjamo in skupaj igramo družabne igre in podobno😄.
To je bil moj pogled na to situacijo, zdaj pa predajam ta “olimpijski ogenj”😂 Ana Mariji 😊.

Ana Marija:

“Olimpijski ogenj” prevzet,
upam pa, da si ga ne bo treba več dolgo predajati. Meni osebno tak način učenja ne najbolj ustreza. JA … se lahko zbudim kadar želim. JA … se sama organiziram in delam vse po svoje, vendar sem se z leti tako navadila na šolske klopi in vse pogovore s sošolci, ki po koncu pouka ostajajo na naših stolih, da mi ta virtualni način preprosto ni všeč. Pogrešam vse, pa sta minila recimo samo dva tedna. Ostajam pozitivna, vendar res upam, da se to čim prej konča. Večinoma si krajšam čas z gledanjem televizije, hišnimi opravili in seveda z izzivanjem mojega psa, kar ni pri nas nič novega.😊
Skratka to je vse z moje strani. Upam, da ste vsi zdravi in da tako tudi ostane. Tale “olimpijski ogenj” pa predajam Filipu.

Filip:

Tudi jaz si kot vsi ostali vzamem malo več časa za spanje. To dela od doma je zanimivo in je nekaj novega, ampak mi ni všeč, saj ne čujem učiteljeve razlage in pogrešam prijatelje. Pri tem delu na daljavo mi je všeč samo to, da lahko delam, kadar hočem in lahko več spim. Večino časa gledam televizijo, vsak dan pa se tudi malo posvetim nogometu.
Upam, da ste vsi zdravi in lepo se imejte. ‘Olimpijski ogenj’ pa predajam Filipu Ericu.
Eric:
Jaz se zbudim kakor za solo, da prej končam. Kakor vidite, nimam šumnikov, ker imam italijanski. Pouk na daljavo mi je malo zapleten, ker ne slišim razlage učiteljev. Pogrešam tudi prijatelje, saj tukaj doma razen šole in nogometa nimam drugega dela.
“Olimpijski ogenj” predajam Blažu.

Blaž:

Živjo,
prevzemam olimpijski ogenj in upam, da do konca virusa ne bo ugasnil.
Jaz spim zelo dolgo, meni delo od doma ustreza, se pa zavedam, da bo v šoli, ko se vrnemo, veliko dela. Imam se lepo, ko imam prosti čas grem na sprehod ali pa izdelujem razne stvari v delavnici. Kadar staršev ni doma, moram sebi in svojemu bratu skuhati kosilo. Danes bo na meniju pica. Priznam pa tudi, da veliko preveč časa preživim na telefonu.
Olimpijski ogenj predajam Ilhani.

Ilhana:

Živijo,
olimpijski ogenj prevzet.
Res ne vem kaj več povedati. Delo doma mi je bolj všeč, pogrešam pa tudi šolo, saj smo zadnje leto skupaj. Upam, da se vse to čim prej konča. Jaz po navadi ne začenjam z delom takoj ob osmih, saj imam na voljo cel dan. Zbudim se okoli devetih in počasi in sproti rešujem. Doma pa mi je že malo dolgčas. Priznam pa tudi, da sem na telefonu kar dosti, ko končam z šolo.
Izziv predajam Ivani.

Ivana:

Pozdravljeni,
olimpijski ogenj prevzet.
Tudi jaz pogrešam šolo in prijatelje. Ampak šola na daljavo mi je res zanimiva. Upam, da se ta situacija čim prej konča in se čim prej vidimo.

Uredila: Mojca Gec, razredničarka 9. B

(Visited 133 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja