Drugi razredi ustvarjalno v četrti teden šolanja na domu

Nejc, 2. E
Nejc, 2. E

Pred nami je nov teden in novi izzivi, za sabo pa smo že pustili tri dolge, v katerih nismo pozabili biti ustvarjalni, inovativni, predvsem pa zelo pridni in delavni.

V minulem tednu smo se spoprijemali z različnimi šolskimi nalogami, a smo kljub vsemu uspeli osrednjo pozornost nameniti zdravju in dobremu počutju. Veliko smo se gibali v naravi in imeli dovolj časa, da smo pomlad spoznali v vseh njenih razsežnostih. Pri rednem pouku smo se najprej učili skrbeti za okolje.

Nekaterim je uspelo pripravili zelo lepe miselne vzorce z napotki, ki jih bomo od sedaj naprej poskušali upoštevati na vsakem koraku, saj nam za naravo, ki sploh v teh dneh na široko odpira svoja vrata, da se v njej spočijemo, rekreiramo in s polnimi pluči svežega zraka razmišljamo, ni vseeno. Prebrali smo si pravljico o koronavirusu in se na ta način še dodatno poučili o aktualnem dogajanju. Izdelati nam je uspelo tudi izdelek iz tetrapaka, in sicer lonček, v katerega smo že pridno pospravili svoja pisala.

Učiteljice podaljšanega bivanja so poskrbele, da so učenci dobili najrazličnejše ideje za ustvarjalno preživljanje prostega časa in napotke za zdravo bivanje doma. Učenci so tako izdelovali papirnate kače čuvajke. To so posebne kače, ki so jim nadeli pomenljiva imena (npr. Zdravka, ki skrbi za zdravje; Umivalka, ki skrbi za redno umivanje in Živa, ki je vir življenja) in jim priskrbeli posebno mesto v hiši, od koder lahko spremljajo in nadzirajo pravilno higieno rok. Z učenci namreč verjamemo, da se bomo na ta način zelo hitro vrnili v šolo in se spet skupaj učili, smejali in družili. Izdelovali so tudi šopke, ki jih s pomočjo Srečkove ustvarjalnice simbolično izročajo vsem, ki se v teh težkih časih trudijo in rešujejo življenja ter tistim, ki so v službah in nam omogočajo, da lahko doma normalno živimo in opravljamo svoje naloge. Izdelovali so tudi sudoku in še veliko drugih stvari, ki si jih lahko ogledate v naši galeriji. Pozabili niso niti na prvoaprilske šale, ki so vsem polepšale preteklo sredo.

V tem tednu nas čakajo nova ustvarjanja in nove šolske naloge. Prihaja velika noč in z njo nove ideje. Komaj čakamo, da vam jih pokažemo! Se beremo spet kmalu, do takrat pa ostanite zdravi in ostanite doma.

Nikita, 2. ATin, 2. A

Za druge razrede Monika Grmek

 

(Visited 232 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja