Doma ustvarjamo, ker pogrešamo šolo

Urška, 4. B

Pozdravljeni!

Za nami je že mesec dni pouka na daljavo. Tako učitelji kot učenci že nestrpno čakamo, da se bomo lahko vrnili v šolo in svoje življenje spet vrnili v normalne tirnice. Čeprav otroci včasih v šolo ne gredo najraje, pa so sedaj spoznali, kako lepo je biti v šoli med svojimi prijatelji in vrstniki.

V preteklih tednih so četrtošolci zares veliko ustvarjali. Zelo so se izkazali s svojimi izdelki ob velikonočnih praznikih. Nekateri so barvali pirhe, drugi izdelovali velikonočne kokoši in zajčke, spet tretji pa pomagali pri peki peciva in drugih velikonočnih dobrot.

Po velikonočnih praznikih smo na daljavo izvedli tudi prvi športni dan. Učenci četrtih razredov so se skupaj s svojimi starši odpravili na pohod po gozdnih poteh in vzpetinah na območju Občine Sežana. Na pohodu so nabirali rože, storže in kamenčke ter iz njih celo sestavljali svoja imena.

Ustvarjalne so bile tudi ure likovnega pouka, podaljšanega bivanja in celo razrednega pouka. Učenci so izdelali papirnate mlinčke na veter, voziček, zračni top, risali cvetje, spremljali gibanje sence ter razmišljali o pozitivnih in negativnih učinkih šole na domu.

Otroci pa poleg šole staršem doma pomagajo pri hišnih opravilih, nekateri celo skrbijo za živali na kmetiji.

Upamo, da se kmalu vidimo tudi v živo. Ostanite zdravi 🙂

 

 

Za četrte razrede

Blaž Gec

Veronika Norčič

Maja Čeh

Vesna Perhavec

Eleonora Stanić Ostrouška

 

 

(Visited 223 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja