Aprilski športni dan

Orientacija, orientacija, orientacija …

Urška, 3. D

Tretješolci in tretješolke so najprej spoznali strani neba in načine, s katerimi se lahko orientiramo v naravi, svoji sobi, stanovanju in okolici hiše.

Orientirali smo se na športnem dnevu v okolici domačega kraja. Med pohodom smo opravili naloge, kjer smo uporabili pridobljeno znanje o orientaciji. Seveda nam ne bi uspelo brez pomoči staršev.

Narisali smo preproste skice prehojene poti in lepo doživetje vtisnili na papir.

V nadaljevanju vam ponujamo nekaj naših fotografskih in besednih utrinkov, ki so nastali na ta prelep sončen dan.

»Na začetku gozdne učne poti sem se naučil, da ne smemo kuriti, ne plašiti živali, ne voziti s kolesom, ne uničevati gozdnega podrastja, ne hoditi izven poti in ne odlagati smeti v gozdu. Pri poslušanju in opazovanju sem videl dve srni, ki sta ležali v travi«.

»Na športni dan smo se odpravili jaz in moja družina. Naša destinacija je bila od bloka proti Taboru. Šli smo proti avtocesti in po poti naprej do pokopališča v Sežani. Včasih smo šli čez gozd, sedaj pa kar po “makadamski” poti. Znamenitosti, ki smo jih videli: stolp narejen iz kamnov, nad avtocesto smo opazovali kamione, ki so se peljali mimo, zanimivo je bilo opazovati tudi luknje v kanalu, ker se je mama pohecala, da je lisica skrita morda v luknji, videli smo veliko iglavcev, zanimivih rož in ptic, 2 poti čez Tabor..gozdna pot in druga pot. Videli smo vasi okrog Sežane in oče nam je razložil, kje sta Križ in Šmarje, videli smo antene (električne in telefonske), table z napisi, kam gre katera pot, dosti je bilo porezanih dreves in narejene poti, verjetno v primeru požarov, da gasilci lažje pridejo zraven. Športni dan je bil dober, na koncu smo se malo ustavili in malicali in prišli čez dober km domov. Kaj smo videli na športnem dnevu sem pa uspela nekaj slikati.«

»Danes za športni dan smo zjutraj najprej z kolesom odšli do Povirja. Nato pa popoldne odšli na hrib imenovan goli vrh in iz tam smo se odpravili do kamnoloma in nato nazaj domov.«

za aktiv 3. razredov Petra Mislej

(Visited 230 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja