Doma ustvarjamo, ker pogrešamo šolo

Urška, 4. B

Pozdravljeni!

Za nami je že mesec dni pouka na daljavo. Tako učitelji kot učenci že nestrpno čakamo, da se bomo lahko vrnili v šolo in svoje življenje spet vrnili v normalne tirnice. Čeprav otroci včasih v šolo ne gredo najraje, pa so sedaj spoznali, kako lepo je biti v šoli med svojimi prijatelji in vrstniki.
Preberi več

Piščančki, zajčki in še kaj …

Dobrodošli v ustvarjalnem kotičku prvošolčkov! 🙂

Jurij, 1. C

Lepilo, škarje in kolaž, vse pride prav marljivim rokam naših prvošolcev. Tudi v preteklem tednu je izpod njihovih rok nastalo veliko zanimivih izdelkov, na katere so lahko zelo ponosni. Jabolko pa ne pade daleč od drevesa, zato moramo na tem mestu pohvaliti tudi starše, saj vemo, da ste marljivi tudi vi in jim pri stvareh, ki jih potrebujejo, priskočite na pomoč.
Preberi več

Velikonočno ustvarjanje drugošolcev

Žan, 2. E

Tudi drugi razredi smo v preteklem tednu zavihali rokave in v naše domove prinesli veliko noč. Poskrbeli smo, da so nas obiskale velikonočne živalce – papirnate in čisto prave, da so iz naših košaric in lončkov pokukali pravi velikonočni pirhi in da je iz kuhinje zadišal čudovit praznični vonj.
Preberi več

Vtisi z gledališkega koncerta Pasja procesija

Matija Fiore, 9. B

Prejšnji teden so učenci 6., 7., 8. in 9. razreda imeli spletni kulturni dan. V okviru pouka slovenščine so si ogledali gledališki koncert PASJA PROCESIJA, za katerega je besedilo napisala Svetlana Makarovič, njene songe pa uglasbil Jure Novak.

Predstava govori o živalih, ki pred nevarnim tigrom pribežijo v deželo, kjer naj bi se končno počutile varno, a naletijo na ograjo …

Preko humornih, duhovitih, samoironičnih, celo provokativnih Svetlaninih besedil in različnih glasbenih žanrov predstava izpostavi pomen strpnosti, sočutja, varnosti in svobode.
Preberi več

Chase the rainbow

Učenci četrtih in petih razredov so se pri angleščini lotili izziva in se pridružili projektu Chase the rainbow:

Pia, 5. A

“V času izolacije in socialnega distanciranja otroci in odrasli po celem svetu na okna razstavljajo svoje izdelke mavric. Z mavricami in spodbudnimi napisi na oknih želijo širiti veselje in upanje v teh težkih časih.”
Preberi več